Aartappelslaai

Aartappelslaai

Genoeg vir 6 persone.

BESTANDDELE

1 kg baba-aartappels
water
10 ml sout
250 ml ongegeurde, vetvrye jogurt
45 ml heelkorrelmosterd
10 ml suurlemoensap
20 ml vars pietersielie, gekap
3 agurkies, gekap
½ ui, fyngekap
sout en vars gemaalde peper

METODE

1.    Plaas die aartappels, water en sout in ’n kastrol en kook die aartappels vir ongeveer 20 minute tot sag. Dreineer en laat goed afkoel.
2.    Meng intussen die jogurt, mosterd, suurlemoensap en pietersielie saam. Voeg die agurkies en die ui by die jogurtmengsel en meng goed. Geur met sout en peper.
3.    Giet die mengsel oor die aartappels tot dit net bedek is; daar sal moontlik ’n bietjie van die jogurtmengsel oorbly.
4.    Plaas die aartappels in die yskas en sit koud voor saam met die hoofgereg.

VARIASIES

•    Sou jy nie hou van mosterd nie, los dit eenvoudig uit die voorbereiding en die dis sal steeds vorentoe smaak.
•    Jy kan ook versnipperde stukkies spek byvoeg vir ʼn ekstra vleisie.

 

kommentaar (0)

Lewer Kommentaar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Hierdie vraag is om te toets of jy ’n persoon is om outomatiese "spam" inskrywings te voorkom.
Image CAPTCHA
Website Security Test