Arno Jordaan en vroue jeans

0
297
anro_jordaan.jpg

Na twee jaar se getroude lewe en ’n nuwe baba, is Arno Jordaan nog steeds dolverlief op sy vrou, Lizanie. Maar daar is tog een ding wat hy nooit sal verstaan nie.

Arno, daar is iets in jou vrou se klerekas wat jou baie pla. Wat is dit?

Denims! Ek kon nog nooit verstaan hoe my liewe vrou, Lizanie, omtrent 40 handelsmerk-jeans kan uitgooi en dan is daar nog 70 in haar kas oor nie! Nee, ek jok nie. Om nie eers te praat van al haar skoene en handsakke nie. Ek moes ons huis se aantrekkamer groter laat maak om alles in te pas. Dis nou groter as die slaapkamer. As ek nie oppas nie, verander die slaapkamer een van die dae in ’n verlenging van die klerekas.

Koop vroulief net so lekker vir die nuwe baba?

En hoe! Sy koop die mooiste klere vir Milan. Die seuntjie dra immers dieselfde naam as een van die gewildste inkopieplekke in die wêreld. Milan word heeltyd bederf met klere en skoene en speelgoed. Ek is seker hy sal nie die helfte van al daardie klere kan dra voordat hy te groot is daarvoor nie. Ek moet egter bieg, hy lyk te kostelik.

Wanneer het jy die eerste keer van die groot liefde vir koop bewus geword?

Gelukkig het ek en my vrou ’n verhouding waarin ons oor alles praat. Van die eerste dag wat ek haar ken, weet ek van haar liefde vir mooi klere, skoene en handsakke. Dit beteken natuurlik nie dat ek dit verstaan nie, maar ek is darem van die eerste dag af in kennis gestel van haar groot geheim. Dit was ons redding. As ek ná die troue moes uitgevind het, sou ons seker baie daaroor baklei het.

Het haar inkopies al ooit in ʼn verleentheid vir julle ontaard?

Gelukkig nog nie. Ons het darem nog nooit in ’n winkelsentrum voor ander mense stry gekry daaroor nie. Die goeie Arno byt maar op sy tande en betaal. Die kwaai Arno het wel al gedreig om sakke vol van haar klere op die sypaadjie te verkoop! Ja, ons kry nou en dan stry daaroor, maar daar is so baie ander dinge wat my lief maak vir haar dat ek haar elke keer vergewe.

Hoe hanteer jy en jou vrou ‘moeilike’ gesprekke?

Aanvanklik het ek maar eerder net stilgebly. Lizanie het dit egter baie gou duidelik gemaak dat sy glad nie daarvan hou as ek stilstuipe het nie. Ek het gedink ek doen dit om die vrede te bewaar. Dis egter glad nie ’n slegte ding dat ons gaan sit en praat oor dinge waarvan ons nie hou nie. Ons praat dinge maklik uit en vandat ons ’n seuntjie ryker geword het, baklei ons ook sommer heelwat minder.

Het jy enige gewoontes wat jou vrou gek maak?

Daar is sommer baie. Ek dink die ding wat haar die gouste teen die mure uitdryf, is as ek kliphard snuif as die lugreëling in die slaapkamer aangeskakel is. En dan word sy baie vies as ek sê dat almal van ons ’n stukkie kommin in ons het. Sy sê altyd: Almal behalwe sy!