Aromatiese olies is Therese Benade se bederfie

0
290
therese_benade.png

My vel het olies nodig om vogtig te bly. ’n Paar druppels in die badwater help baie, maar die beste is aromaterapeutiese olies, wat ook ’n voordelige uitwerking op ’n mens se gemoed het.

Stres is geneig om my op te vreet

My grootste gesondheidsprobleem is stres, wat ’n nadelige uitwerking op my vel het. Ek sukkel met rosacea, ’n toestand wat jou vel onder meer rooi laat word; daarom gebruik ek net natuurlike produkte sonder geurmiddels. Dit ruik egter nie altyd baie lekker nie. Ek bederf myself soms met klapperolie wat met aromaterapie-olie gegeur is. Klapperolie is ’n soliede vet, maar as dit aan jou vel raak, smelt dit. Dis ’n wonderlike middel om te gebruik as jy velprobleme het.

Geurige olies is goed vir my gemoed

Maar aromaterapie-olies ruik nie net lekker nie, dit werk ook in op jou gemoed. Ek gooi elke aand ’n paar druppels in my badwater. Ek lê dan ure lank in die bad terwyl ek ’n lekker glas rooiwyn drink. Dit laat my baie ontspan.

Laventelolie is die ideale olie om voor slaaptyd te gebruik, veral as jy gespanne voel of sukkel om te slaap. Jy kan sommer ’n paar druppels op jou kussing sit. Verneem egter eers by jou apteker wat ’n veilige hoeveelheid is, want die olies kan gevaarlik wees as dit nie verdun word nie of jy te veel daarvan gebruik. Dit kan ook jou vel brand.

Sitroengrasolie is ’n heerlik verfrissende olie. Ek gebruik dit gewoonlik vroeg in die oggend voor ’n lang dag. Jy kan dit ook direk op jou slape aanwend as jy hoofpyn het. Ek kry een keer ’n jaar ’n erge migraine wat my spraak affekteer. Dis soms so erg dat mense dink ek het ’n beroerte gekry. Ek het gewoonlik medikasie nodig, maar ’n bietjie olie op jou slape kan moontlik help om jou hoofpyn te verlig.

Geurige olies help ook vir sekere skete

Bloekomolie is veral voordelig as jy met verkouesimptome sukkel. Ek kry elke jaar die gewone verkoue. Bloekomolie in jou badwater help vir ’n toe neus. Natuurlik help die stoom van die badwater ook om kongestie te verminder. Ek gaan ook nêrens sonder teeboomolie nie. Dis baie voordelig vir ’n veluitslag, ’n puisie of as ’n muskiet jou gebyt het. Ek gebruik dit skoon op die probleemarea. Dit werk regtig.

Gesels met jou apteker oor die verskillende olies en hoe om dit te gebruik. Dis ’n heerlike manier om te ontspan en jou gemoed op te kikker.