Gebakte ryspoeding

0
696
rys_poeding_resep.jpg

Na enige warm wintersete is ’n goeie poeding ’n moet! Sluit jou maaltyd af met hierdie gebakte ryspoeding.

Genoeg vir 4
Tyd: 45 minute

 
BESTANDDELE
500 ml melk
310 ml room
110 g Arborio-rys (risotto)
60 ml strooisuiker
2 kaneelstokkies
1 steranys
2 eiergele, geklits
knypie sout
knypie fyn neut

METODE
1 Verhit die oond tot 160°C. Smeer ’n 1 liter oondbak. Verhit die melk, room, rys, suiker en speserye oor matige hitte tot dit begin prut, ongeveer 5 minute. Laat eenkant staan sodat die geure kan ontwikkel. Syg deur en meng die eiergele en sout in. Giet in die voorbereide bak.
2 Sprinkel neut oor en bak terwyl jy van tyd tot tyd roer, vir ongeveer 1 uur tot die rys sag en die vla gestol is. Laat eenkant staan vir 10 minute voor opdiening.
 

DEEL
Vorige artikelSlaap
Volgende artikelOm van opinie te verander
Voelgoed
Geniet 'n eersteklas- aanlyn wêreld met dieselfde warm gevoel van 'n lekkerlees tydskrif.