Hoe jy jou kurwes met trots kan wys

0
436
ilse_fourie.jpg

Ilse Fourie was ’n landswyd bekende onderkleremodel toe haar voorliefde vir kook haar loopbaanrigting verander het. Sy vertel hoe jy kurwes sexy kan maak.

Skoonheid gaan oor proporsies, nie oor die skaal nie

Dis ironies, maar ’n mens raak eers gemakliker met jou lyf wanneer die selluliet op sy ergste is en ouderdom veroorsaak dat alles wat óp was, afsak. Mense dink ek is kleiner as wat ek is (ek dra grootte 14!), maar my proporsies vertoon so. Op die kruin van my modelloopbaan (onder meer as die meisie in ’n roomysadvertensie, nogal) het ek mal kitsdiëte gevolg en met behulp van eetlusdempers etes oorgeslaan. Ek wens ek het toe geweet dat ’n uurglasfiguur mooi is – selfs al dra jy nie nommer 6 klere nie. Die helfte van die kykers na my kykNET-kookprogram is mans en ek dink nie dit is omdat hulle noodwendig van kosmaak hou nie! Mik daarvoor om jou figuur in proporsie te hou, met kurwes en al, eerder as om te fantaseer oor rietskraal wees. Werk daaraan om ’n middeltjie te hê.

Span ’n roller en ’n borsel in teen selluliet

Ek het in my dertigs met selluliet begin sukkel en gou ontdek daar is ongelukkig geen vinnige regmaker nie. Swak leefstylkeuses vererger die lemoenskilvoorkoms van jou vel, so, as jy hierdie faktore kan verminder, kan jy jou vel se voorkoms verbeter.

DOEN ENDERMOLOGIE Dit is ’n instrument met rollers wat die skoonheidsterapeut oor die selluliet-areas masseer. Die intensiewe massering sal bloedsomloop na die gebiede met “haelskade” verbeter en limfdreinering bevorder sodat jou vel gladder kan word. Die behandeling is pynloos.
SKROP JOUSELF Dit help beslis om gereeld jou vel met ’n lekker skropmiddel af te skuur of gebruik sommer daardie growwe handskoentjies. Dit stimuleer die vel se kollageenproduksie. Hoe fermer jou vel lyk, hoe minder opvallend is die selluliet.
BAD IN WARM SJOKOLADE As Cleopatra in melk kon bad, kan jy in sjokolade bad! Ek is lief vir badsout en veral tuiskonkoksies. Ek tap graag ’n bad met ’n houertjie room en ’n koppie kakaopoeier daarby gevoeg en ontspan dan, omvou deur die lieflike geur van sjokolade. Die room versag jou vel, terwyl kakao ’n stimulant is wat jou vel verkwik.

Sorg net so goed vir jou borste as vir jou gesig

As ’n mens met ’n boervrouboesem geseënd is, moet jy hou by ’n goeie bra met genoegsame ondersteuning, veral wanneer jy oefening doen. Gereelde borsondersoeke is belangrik asook sonskermroom. Ek het nooit besef hoe erg sonskade op jou hals en bors gaan wys wanneer jy eers ouer geword het nie; daarom is sonskermroom op hierdie area uiters belangrik. Velsorg vir jou borste is net so essensieel as wat dit vir jou gesig is. In ’n land van sonaanbidders en vroue wat daagliks parfuum aan ons nek en borsgleufie spuit, behoort ons des te meer hiervan bewus te wees. Ek sorg dat my gesigroom my nek en hals bedek.

Ilse se foto deur Johan Wilke. Hare en grimering Carl Isaacs by Bird on a wire agentskap.

Geskryf deur Ryno Mulder