Hoender met kasjoeneutbotter

0
170
hoender_resep.jpg

’n Lekker lang kuier om die etenstafel is die toppunt van geselligheid. Bederf jou kuiergaste met hierdie heerlike geregte soos hoender met kasjoeneutbotter.

Genoeg vir 4-6
Tyd: 1 uur

BESTANDDELE
250 ml ongegeurde jogurt
45 ml Butter Chicken Spice Paste
750 g hoenderdyfilette, vel en bene verwyder, grofgekap
seesout en varsgemaalde swartpeper, na smaak
1 ui, gekap
3 cm vars gemmer, gerasper
1 groen rissie, pitte verwyder en gekap
30 g ongesoute botter
3 kardemomsade, effens fyngedruk
5 ml paprika
15 ml garam masala
1 x 410g-blik gekapte tamaties
250 ml hoenderaftreksel
250 ml water
125 ml vars room
100 g ongesoute kasjoeneute
vars koljander vir opdiening
halwe klein rooi-ui, fyngekap, vir opdiening
poppadoms of gestoomde basmati-rys, vir opdiening
vars rooirissie, in skyfies gesny, vir opdiening

METODE
Stel die oond op 180°C.
1. Meng die jogurt, speserysmeer, hoenderfilette en geurmiddels in ’n groot bak. Bedek die hoender goed en plaas eenkant vir 15 minute.
2. Plaas die ui, gemmer en rissie in ’n voedselverwerker en meng totdat ’n smeer vorm.
3. Smelt die helfte van die botter in ’n braaipan oor matige hitte en voeg die kardemomsade, paprika en garam masala by. Kook vir 1 minuut en voeg dan die uiemengsel by. Roer goed en kook vir 5 minute.
4. Voeg die tamaties, hoenderaftreksel en water by. Bedek en prut liggies vir 15 minute. Verwyder van die plaat en laat effens afkoel. Plaas dan in ’n voedselverwerker en meng tot glad. Giet die sous terug in die pan.
5. Plaas die hoender op ’n bakplaat, geur goed en rooster tot gaar en effens . swart gebrand. Draai halfpad deur die gaarmaaktyd om, ongeveer 12-15 minute.
6. Voeg die hoender en enige sappe by die tamatiesous. Giet die room en oorblywende botter by en maak deurwarm.
7. Maal die kasjoeneute met 15-30 ml water in ’n voedselverwerker om ’n pasta te vorm. Roer dit by die kerrie en laat prut vir 15 minute.
8. Sit die hoenderkerrie voor saam met vars koljander, rooi-ui, poppadoms of gestoomde basmati-rys en skyfies rooirissie.

Deur Leila Saffarian, bygestaan deur Nomvuselelo Mncube. Foto’s deur Graeme Wyllie.