Mieliepoffertjies met geroomde avokado

0
154
mielie_poffertjies.jpg

’n Ordentlike ontbyt is ’n maaltyd vir ’n koning. Vergeet vir eers van graankos en gebrande roosterbrood en bederf jou geliefdes dié naweek met ’n behoorlike ete. Soet of sout, hier is iets vir elke smaak.

Genoeg vir 16-20 happiegrootte poffertjies
Tyd: 45 minute

BESTANDDELE

Vir die poffertjies

  • 500 ml gaar mieliepitte
  • 1 heel sprietui, in dun skyfies gesny
  • 15 ml basiliekruid, fyngekap
  • 15 ml dille, gekap
  • 20 ml soet rissiesous
  • 1 wiel fetakaas, gekrummel
  • 120 g koekmeel
  • 15 ml suiker
  • 5 ml fyn sout
  • 5 ml bakpoeier
  • 5 ml paprika
  • 5 ml droë salie
  • 250 ml ongegeurde jogurt
  • 2 groot eiers
  • olyfolie, vir braai
     

Vir die geroomde avokado

  • 3 avokado’s, geskil en ontpit
  • 15 ml suurlemoensap
  • 30 ml balsemasyn
  • sout en wit peper na smaak
  • Tabasco-sous, na smaak (opsioneel)
  • geroosterde tamaties, vir opdiening
  • verglansde spek, vir opdiening
     

METODE

Vir die poffertjies
1 Meng die mielies, sprietui, basiliekruid, dille, soet rissiesous en fetakaas in ’n mengbak. Meng die meel, suiker, sout, bakpoeier, paprika en salie in ’n aparte bak en klits die jogurt en eiers by tot glad. Roer die mieliemengsel by en plaas vir ’n uur in die yskas.

Vir die geroomde avokado
1 Meng die avokado’s, suurlemoensap en balsemasyn saam. Geur met sout en wit peper en voeg ’n paar druppels Tabasco-sous by, indien verkies.
2 Verhit ’n kleefvrye braaipan oor matige hitte en voeg ’n klein bietjie olyfolie by. Skep eetlepels vol van die beslag in die pan en braai tot goudbruin en bros, ongeveer 2-3 minute aan elke kant. Hou die poffertjies onder ’n skoon vadoek warm terwyl jy die res gaarmaak.
3 Sit die poffertjies voor met die geroomde avokado en gekraakte swartpeperkorrels. Dit is veral heerlik saam met geroosterde tamaties en bros stukkies spek.

Met komplimente van Food & Home Entertaining en Your Family