Sjokolade-omelet

0
101
sjokolade_omelet.jpg

’n Ordentlike ontbyt is ’n maaltyd vir ’n koning. Vergeet vir eers van graankos en gebrande roosterbrood en bederf jou geliefdes dié naweek met ’n behoorlike ete. Soet of sout, hier is iets vir elke smaak.

Genoeg vir 4
Tyd: 40 minute

BESTANDDELE

  • 500 ml gemengde bessies
  • 60 ml bessiekonfyt
  • 4 eiergele
  • 20 ml strooisuiker
  • 8 ml vanieljegeursel
  • 100 g donkersjokolade, fyngerasper
  • 8 eierwitte, by kamertemperatuur
  • 80 ml strooisuiker
  • 30 ml botter
  • vanieljeroomys, vir opdiening
     

METODE

1 Verhit die bessies en konfyt in ’n kastrol oor matige hitte vir 1 minuut.
2 Meng die eiergele, strooisuiker, vanielje en sjokolade by.
3 Klits die eierwitte tot die sagtepuntstadium. Klits die strooisuiker geleidelik by tot stywe punte vorm. Roer ’n kwart van die eierwitmengsel by die sjokolademengsel en vou dan die res ook daarby in.
4 Verhit ’n kwart van die botter in ’n 16 cm kleefvrye braaipan oor matige hitte. Skep ’n kwart van die sjokolademengsel in die pan en bak vir drie minute. Plaas onder ’n voorverhitte rooster vir een minuut, of tot gestol. Herhaal met die res van die sjokolademengsel.
5 Dien op met die bessies en roomys.

Met komplimente van Food & Home Entertaining en Your Family