Soja-en-gemmerhoender

579

PRUTPOT RESEP

4 porsies | 6-7 uur

BESTANDDELE:

80 ml sojasous
30 ml donker bruinsuiker
5 knoffelhuisies, dun gesny
160 ml gekapte vars koljanderblare, en takkies vir versiering
1 stuk vars gemmer (ongeveer 5 cm lank), geskil en in dun repies gesny
250 ml gesnyde sprietuie
15 ml balsamiese asyn
5 ml fyn koljander
2,5 ml fyn peper
4 hoenderboudjies en 4 hoenderdye, vel verwyder
2 middelslagwortels, gesny
15 ml mielieblom

METODE:

1. Meng die sojasous, suiker, knoffel, koljanderblare, gemmer, die helfte van die sprietuie, asyn, fyn koljander en peper in die prutpot. Voeg die hoender en wortels by en roer.
2. Bedek die prutpot en stel dit op laag vir 6 uur tot die hoender sag is. Gebruik ’n groot lepel om enige vet van die kookvloeistof af te skep.
3. Meng die mielieblom met ’n bietjie water in ’n klein potjie en voeg 250 ml van die kookvloeistof daarby. Klits dit en laat dit vir ongeveer 1 minuut prut of tot die sous verdik.
4. Skakel die prutpot af en roer die sous by die prutpot.
5. Sit die hoender met rys voor en garneer met koljanderblare en die oorblywende sprietuie.