Worsvleispastei met salsa verde

0
122
pastei_resep.jpg

’n Lekker lang kuier om die etenstafel is die toppunt van geselligheid. Bederf jou kuiergaste met hierdie heerlike geregte soos Worsvleispastei met salsa verde.

Genoeg vir 4-6
Tyd: 50 minute

BESTANDDELE
30 ml olyf- of avokado-olie
2 knoffelhuisies, fyngekap
1 klein rooi-ui, gekap
700 g worsvleis
15 ml tamatiepasta
125 ml tamatie-passata
60 ml water
30 ml vars platblaarpietersielie, fyngekap
400 g skilferkorsdeeg
1 eier, liggies geklits
salsa verde, vir opdiening

METODE
Stel die oond op 180°C.
1. Verhit die olie in ’n braaipan en soteer die knoffel en ui vir ’n paar minute.
2. Meng die worsvleis by en maak gaar. Gebruik ’n houtlepel om die vleis in die pan te verdeel en te laat verbruin.
3. Roer die tamatiepasta en -puree asook die water by. Kook vir ongeveer 10 minute en plaas dan eenkant om af te koel.
4. Skep die vleismengsel in ’n voedselverwerker, voeg die pietersielie by en pols tot net gemeng.
5. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit. Sny die deeg in die lengte middeldeur. Op ’n meelbestrooide oppervlak, rol een helfte van die deeg in ’n reghoek uit.
6. Tel die deeg versigtig op en plaas dit op die bakplaat. Skep die vleismengsel bo-op, maar laat ’n randjie van 2 cm rondom. Bestryk die randjie met ’n bietjie water.
7. Rol nou die ander stuk deeg uit sodat dit effens groter as die eerste stuk is. Sny ’n aantal kepe in daarin.
8. Plaas dit versigtig bo-op die deeg met die vleislaag en bestryk liggies met die eier. Bak tot goudbruin en gepof, ongeveer 30 minute.
9. Sit warm voor saam met salsa verde.

Deur Margie Els-Burger. Foto’s deur Graeme Wyllie.