
Skaapvleis-en-vye-sosaties
10 min. + gaarmaak 10 min. 5-6 sosaties
Vir die sosaties
ongeveer 600 g skaapvleis in middelmatige blokkies gesny
ongeveer 12 sprietuie
6 vye (1 per sosatie), in die helfte gesny
1 e olyfolie
Vir die sous
200 g opgekapte appelkose
2 k warm water
2 e rou heuning skil van 1 suurlemoen
2 e rooiwynasyn
1 t rissievlokkies
1 t varsgemaalde knoffel
1 t woestynsout of pienk sout handvol vars opgekapte mentblare
- Week sosatiestokkies in water vir ongeveer 30 minute om te verhoed dat die marinade daaraan vaskleef en brand.
- Sny die sprietuie in ongeveer 4 cm-stukke.
- Ryg sosaties in: vleis, sprietui, halwe vy, sprietui, en begin dan weer van voor af.
- Braai in ’n pan met olyfolie.
Registreer
Registreer (gratis) om volledige toegang te kry – indien jy nie reeds geregistreer is nie.
Deel die artikel
Méér artikels
Voorbereiding: 1½ uur 1 groot gladdejantjie 90 ml eierwit (3 eierwitte) 150 ml onversoete amandelmelk ’n knippie sout 1 t karamelgeursel 1 t kakao, opgehoop ...
15 min. + baktyd: 25-30 min. 1 groot poeding Vir die krummelkors 250 g amandelmeel 2 e rou heuning 1 e water 1 t sout ...

Oor ons
Daar is beslis nie ’n tekort aan nuus nie. “Tog voel dit asof alles wat ons sien en hoor, negatief is,” sê Venessa Schoeman, Voelgoed Media se handelsmerkdirekteur. Maar daar is goeie nuus … Voelgoed se webblad is jóú aanlyn bron vir inspirasie!