10 min. + gaarmaak 10 min. 5-6 sosaties
Vir die sosaties
ongeveer 600 g skaapvleis in middelmatige blokkies gesny
ongeveer 12 sprietuie
6 vye (1 per sosatie), in die helfte gesny
1 e olyfolie
Vir die sous
200 g opgekapte appelkose
2 k warm water
2 e rou heuning skil van 1 suurlemoen
2 e rooiwynasyn
1 t rissievlokkies
1 t varsgemaalde knoffel
1 t woestynsout of pienk sout handvol vars opgekapte mentblare
- Week sosatiestokkies in water vir ongeveer 30 minute om te verhoed dat die marinade daaraan vaskleef en brand.
- Sny die sprietuie in ongeveer 4 cm-stukke.
- Ryg sosaties in: vleis, sprietui, halwe vy, sprietui, en begin dan weer van voor af.
- Braai in ’n pan met olyfolie.
- Maak intussen die sous deur al die bestanddele in ’n ander pan saam te laat kook totdat die meeste vog verdamp het.
- Skep bo-oor sosaties, braai ongeveer 30 sekondes aan elke kant en dien dadelik op.