15 min. + gaarmaak: 10 min.
4 mense
1 e amandelmeel
knippie kaneel
1 groot Granny Smith-appel
1 groot Pink Lady-appel
sap van 1 suurlemoen
1 t olyfolie
60 g gedroogde appel
sap van 1 lemmetjie
4 e rou heuning
½ t sout
½ t kaneel
1 e karamelgeursel
50 g amandelvlokkies
½ k rosyntjies
- Gebruik kelkies of nageregbakkies en vorm ’n krummelbodem met (per porsie) amandelmeel en ’n knippie kaneel.
- Sny die appels eers in wiggies en dan in stukke.
- Plaas in water saam met die sap van 1 suurlemoen en laat dit week.
- In ’n pan, oor matige hitte, verhit die olyfolie en voeg dan al die ander bestanddele vir die appelmengsel by.
- Roer aanhoudend totdat die heuning begin karamelliseer, verwyder van hitte.
- Dreineer die suurlemoenwater van die appelstukke, en verdeel die stukke eweredig tussen die kelkies of bakkies.
- Skep die appelmengsel bo-oor en dien dadelik op.