Appelkelkies
15 min. + gaarmaak: 10 min.
4 mense
1 e amandelmeel
knippie kaneel
1 groot Granny Smith-appel
1 groot Pink Lady-appel
sap van 1 suurlemoen
1 t olyfolie
60 g gedroogde appel
sap van 1 lemmetjie
4 e rou heuning
½ t sout
½ t kaneel
1 e karamelgeursel
50 g amandelvlokkies
½ k rosyntjies
- Gebruik kelkies of nageregbakkies en vorm ’n krummelbodem met (per porsie) amandelmeel en ’n knippie kaneel.
- Sny die appels eers in wiggies en dan in stukke.
- Plaas in water saam met die sap van 1 suurlemoen en laat dit week.
- In ’n pan, oor matige hitte, verhit die olyfolie en voeg dan al die ander bestanddele vir die appelmengsel by.
- Roer aanhoudend totdat die heuning begin karamelliseer, verwyder van hitte.
- Dreineer die suurlemoenwater van die appelstukke, en ...
Registreer
Registreer (gratis) om volledige toegang te kry – indien jy nie reeds geregistreer is nie.
Deel die artikel
Méér artikels
10 min. + gaarmaak 15 min.4 mense filetmedaljons of braaivleis van jou keuse 1 t olyfolie 1 rooi slaai-ui, opgekap 3 e rou heuning 150 ...
10 min. 4-6 mense 2 blikkies keker-ertjies, gedreineer en afgespoel 2 e olyfolie 1 t sout 2 e karamelgeursel 2 e kakao, opgehoop 5 e ...