
Lees versigtig die produketikette voor jy koop
- Dieet
- Carina Fourie
Ons weet nie altyd regtig wát ons eet nie. Die oplossing is om wanneer ons koop, produketikette versigtig te bestudeer en bestanddeelkodes te ontleed.
Daar is deesdae kitsoplossings vir alles, van lasagne tot kapokaartappels. Hierdie opsies word egter nie noodwendig voorberei soos ons dit tuis sou doen nie.
Geprosesseerde kos is oor die algemeen hoog in vet en versteekte suiker, wat dikwels meer skadelik is as die makronutriënt self.
Let op na die inhoud. Dit word volgens gewig in volgorde van die meeste tot die minste gelys. Indien “koring” eerste op die broodverpakking verskyn, kan jy aanneem dat dit grotendeels koekmeel bevat. Indien soja tweede gelys word, beteken dit dat daar ook heelwat sojameel in is.
Vreemde bestanddele en kodes op hierdie lys is ’n aanduiding van die geprosesseerde aard van die produk. E-kodes dui gewoonlik op kleur- en preserveermiddels. Sommige kossoorte lys meer van hierdie e-kodes as ander bestanddele.
Doen jou navorsing; kyk of die etiket sin maak. Dit mag dalk voor op daardie heerlike proteïenstafie sê “slegs 5 g koolhidrate en geen bygevoegde suiker nie”, maar die inligting agterop wys dat ...
Registreer
Registreer (gratis) om volledige toegang te kry – indien jy nie reeds geregistreer is nie.
Deel die artikel
Méér artikels
Vitamien D is een van die voedingstowwe waarvan ons maklik vergeet aangesien ons in sonnige Suid-Afrika bly. Vir jare het ons aangeneem dat ons nie ...
Die Slender Wonder-program kan jou help om gewig te verloor en jou algehele gesondheid te verbeter. Met kundige ondersteuning en ’n holistiese benadering kan jy ...