Appelkelkies

Appelkelkies

15 min. + gaarmaak: 10 min.

4 mense

1 e amandelmeel

knippie kaneel

1 groot Granny Smith-appel

1 groot Pink Lady-appel

sap van 1 suurlemoen

1 t olyfolie

60 g gedroogde appel

sap van 1 lemmetjie

4 e rou heuning

½ t sout

½ t kaneel

1 e karamelgeursel

50 g amandelvlokkies

½ k rosyntjies

  1. Gebruik kelkies of nageregbakkies en vorm ’n krummelbodem met (per porsie) amandelmeel en ’n knippie kaneel.
  2. Sny die appels eers in wiggies en dan in stukke.
  3. Plaas in water saam met die sap van 1 suurlemoen en laat dit week.
  4. In ’n pan, oor matige hitte, verhit die olyfolie en voeg dan al die ander bestanddele vir die appelmengsel by.
  5. Roer aanhoudend totdat die heuning begin karamelliseer, verwyder van hitte.
  6. Dreineer die suurlemoenwater van die appelstukke, en ...

Teken aan

Teken aan indien jy reeds ‘n profiel het – om volledige toegang te kry.

Registreer

Registreer (gratis) om volledige toegang te kry – indien jy nie reeds geregistreer is nie.

Deel die artikel

Méér artikels

10 min. + gaarmaak 15 min.4 mense filetmedaljons of braaivleis van jou keuse   1 t olyfolie   1 rooi slaai-ui, opgekap   3 e rou heuning   150 ...

10 min. 4-6 mense 2 blikkies keker-ertjies, gedreineer en afgespoel   2 e olyfolie   1 t sout   2 e karamelgeursel   2 e kakao, opgehoop   5 e ...

Scroll to Top