Die veelsydigheid en vele geure van quinoa
- Kook gesond
- Izelle Hoffman, leefstylsjef
Die klein saadjies kan soos rys gekook of fyngemaal word en het ’n effens neuterige smaak. Dié graan word in ontbytgrane, bykosse, pasta en ander resepte aangetref.
Dit is maklik om voor te berei en smaak hemels as dit met kruie, speserye en ander smaakmiddels – selfs tee – sout of soet gegeur word. Dit kan byvoorbeeld in vanieljegegeurde rooibostee in plaas van water gaargemaak word.
Benewens die verskeidenheid bedieningsopsies staan dié lae-GI-graan as ’n “superkos” bekend as gevolg van die gesondheidsvoordele wat dit inhou. Quinoa is glutenvry en bevat meer vesel as die meeste graansoorte. Dit is ook hoër in B-vitamiene as gars, rog, rys en koring.
Dit is ook ryk aan anti-oksidante, bevorder gesonde cholesterol en bloeddruk, en word as die perfekte bron van plantaardige proteïne beskou omdat dit al nege essensiële aminosure verskaf. Dit is ideaal vir mense wat minder vleis wil eet.
Om quinoa deel te maak van ’n slaai of groentedis is die ideale manier om ’n gebalanseerde bord kos voor te sit – selfs vir middagete werk toe. Net omdat dit soos ’n graankos lyk, beteken nie dat dit nie ...
Registreer
Registreer (gratis) om volledige toegang te kry – indien jy nie reeds geregistreer is nie.
Deel die artikel
Méér artikels
Rou kakao is propvol nutriënte en is gewoonlik in die meeste gesondheidswinkels beskikbaar. Dit gee die liggaam ’n hupstoot en stel goedvoelhormone vry. Cacao en ...
Eiervrug is nie net ’n uitstekende bron van dieetvesel nie, dit is ryk aan voedingstowwe en laag in kalorieë. Die sonderlinge pers vrug is ’n ...