
Pizza-hoender
20-30 min. + baktyd 15 min.
4-6 mense
6 hoenderborsies
50 g tamatiepasta
150 g babaspinasie in warm water geweek tot sag
30 g amandelmeel om bakplaat voor te berei en om laaste oor die hoender te sprinkel
Alle pizza-opsies begin altyd met tamatiepasta en babaspinasie wat geweek is.
Ekstra bestanddele
pynappel
rooi slaai-ui, fyngekap
rooi of oranje rissie, opgekap
dennepitte
Sous
2 e sojasous
2 e rou heuning
1 t (opgehoop) vars fyngekapte knoffel
½ t woestynsout
½ t growwe swartpeper
1 t vars tiemie
Meng alles saam tot opgelos.
- Maak die hoenderborsies met ’n koppie sag tot dun.
- Braai in olyfolie tot gaar sonder enige sout of kruie.
- Stel die oond op 200 °C.
- Spuit ’n bakplaat met kleefsproei en besprinkel met amandelmeel.
- Plaas op bakplaat, smeer met tamatiepasta en rangskik babaspinasie bo-op.
- Skep ekstra bestanddele ook op die hoenderborsies.
- Meng die sous.
- Bedruip borsies met die sous en besprinkel met amandelmeel.
- Bak vir 10 tot 15 minute.
Registreer
Registreer (gratis) om volledige toegang te kry – indien jy nie reeds geregistreer is nie.
Deel die artikel
Méér artikels
Voorbereiding: 1½ uur 1 groot gladdejantjie 90 ml eierwit (3 eierwitte) 150 ml onversoete amandelmelk ’n knippie sout 1 t karamelgeursel 1 t kakao, opgehoop ...
15 min. + baktyd: 25-30 min. 1 groot poeding Vir die krummelkors 250 g amandelmeel 2 e rou heuning 1 e water 1 t sout ...