Fokus op porsiegrootte, nie op kalorieë tel
- Nuwe jy MENTORS
- Minette Visser
Ons almal weet dat porsiegrootte baie belangrik is. Presies hoe groot moet die verskillende porsies elke maaltyd op my bord wees?
Porsies kan van mens tot mens verskil
Om kalorieë te tel is nie so ’n goeie idee nie. Dit is net ’n tydrowende proses en kan ’n mens obsessief oor kos laat word. Let eerder op die grootte van jou porsies. Dit is ’n baie gesonder keuse wat tot ’n gebalanseerde bord kos en gesonde peuselhappies lei.
Dit is belangrik om te onthou dat porsiegroottes van mens tot mens kan verskil. Dit hang alles af van watter leefstyl jy volg en hoe aktief jy is. Jou geslag en hoe oud jy is, is ook bepalend.
Volg daarom die basiese beginsels van porsiegroottes. Eerstens moet jou proteïene min of meer so groot soos jou handpalm, jou selfoon of ’n koekie seep wees. Ongeveer ’n kwart van jou bord moet dus proteïene wees. Dit kan plant- of diereproteïene wees.
Proteïene verrig ’n belangrike funksie in die liggaam. Soos ’n mens ouer raak, help proteïene ’n mens veral om jou spiermassa te behou.
Registreer
Registreer (gratis) om volledige toegang te kry – indien jy nie reeds geregistreer is nie.
Deel die artikel
Méér artikels
Dit is belangrik om vas te stel wat die effek van inflammasie spesifiek op jóú gesondheid en gewig is. Sodoende kan jy jou dieet en ...
As jy te min kalsium, vitamien D en minerale inneem, verminder jou beendigtheid. Dit veroorsaak dan osteoporose en kan geweldig seer wees, afhangende van hoe ...
Oor ons
Daar is beslis nie ’n tekort aan nuus nie. “Tog voel dit asof alles wat ons sien en hoor, negatief is,” sê Venessa Schoeman, Voelgoed Media se handelsmerkdirekteur. Maar daar is goeie nuus … Voelgoed se webblad is jóú aanlyn bron vir inspirasie!