10 min. + gaarmaak 40-45 min. 6-7 mense
Oondgeroosterde mielies maklik gemaak! Probeer hierdie heerlike resep wat die soet geur van vars mielies na vore bring. Perfek vir enige ete of versnapering.
BESTANDDELE
6-7 heel mielies
Vir die sous
1 t woestynsout of pienk sout
½ t growwe swartpeper
1 e olyfolie
1 e rou heuning
1 e mayonnaise (opsioneel)
2 t droë pietersielie
¼ t rissievlokkies
1 e amandelmeel om oor te sprinkel
vars gekapte pietersielie vir garnering
STAPPE
- Stel die oond op 200 °C.
- Meng al die sousbestanddele saam in ’n mengbakkie.
- Berei ’n bakplaat voor met kleefsproei.
- Plaas die mielies op die bakplaat. Verf die sous op die mielies met ’n kwassie.
- Besprinkel met amandelmeel.
- Bak in die oond vir 20-25 minute.
- Haal uit die oond. Draai die mielies om, verf die ander kant met die sous en besprinkel met amandelmeel.
- Plaas terug in die oond en bak vir die oorblywende tyd.
- Garneer met pietersielie.
- Dien warm op saam met geregte van jou keuse.