Jou gedagtes is God se dagboek

Jou gedagtes is God se dagboek

As ek aan U dink op my bed, oor U peins in die nag, dan weet ek: U is vir my ’n hulp, en dan juig ek oor die beskerming onder u vleuels.

(Psalm 63:7-8)

Lê jy ook soms wakker en wonder: “Hoe kan ek my huwelik laat werk in die see van mislukking om my? Hoe kan ek in die lewe geluk vind?”

Dawid het ook oor hierdie dinge gewonder. Hy was tydens die gebeure van Psalm 63 waarskynlik in die Judeawoestyn, die onherbergsame reënlose gebied tussen Jerusalem in die middel van die land. Die Dooie See was aan die oostekant. Hy was hier omdat Saul hom agtervolg het (1 Samuel 23-24).

Dié woestyn was egter ook die plek waar Moses se skoonfamilie, die Keniete, vroeër saam met die stam van Juda kom bly het, toe hulle die bergland ingeneem het met die intog in Kanaän (Rigters 1:16). Dit is dus ook ’n plek waar God sy teenwoordigheid al aan Dawid se voorfamilie gewys het.

Dié familiedinge hou Dawid se gedagtes besig terwyl hy in die nag op sy kampbed aan God ...

Teken aan

Meld aan indien jy reeds geregistreer is om die volledige artikel te sien.

Teken in

Teken gratis in om volledige artikel te lees indien jy nie reeds geregistreer is nie.

Deel die artikel

Méér artikels

“Wat ook al gebeur, Hy is met my” Op sangeres RIANA NEL se geloofspad was daar al baie op- en afdraandes. Sy stap dit dapper ...

Vir die onbekende is ZOË BROWN nie bang nie. Inteendeel, passie, toewyding en selfdissipline help haar om berge te versit. Vir haar is die lewe ...

Scroll to Top

Wen jou deel van R25 000 in samewerking met Voelgoed en Virseker!