Met nuwe perspektief het ek daar weggestap

Met nuwe perspektief het ek daar weggestap

CHARMÉ KRIEL, ’n plat-op-die-aarde ma, word onverwags met preëklampsie gediagnoseer toe sy 27 weke swanger is. Lisa word met ’n noodkeisersnee gebore, weeg slegs 850 gram en veg elke dag om haar lewe.

Die Dinsdag het alles weer gedraai. Dit het gebeur net toe ek Lisa wou optel. Eerstens was dit nogal ’n proses, want ek moes haar ontkoppel van die hittemonitor in die broeikas, vir haar ’n mussie opsit, ’n kombersie reghê en die broeikas op ’n ander stelsel oorskakel.

Net toe ons begin rustig raak, gaan Lisa se SATS-monitor af. Ek het my boeglam geskrik. Daardie alarm dring deur jou brein en skuur net langs jou hart verby, tot binne-in jou siel. Dis die monitor wat die hoeveelheid suurstof meet wat deur jou baba se lyfie beweeg.

“Hoekom moet dit so moeilik wees, Here?” het ek gebid. Ek was sommer kwaad vir God oor die simpel SATS-monitor.

Tussen Lisa se eerste en tweede verjaardag was daar baie goeie en baie slegte dae. Ek onthou een dag net voordat sy twee geword het. Dit was een van daardie dae wat alles net verkeerd geloop het.

Meld aan

Meld aan – indien jy reeds ‘n profiel het – om volledige toegang te kry.

Teken in

Teken gratis in – om volledige toegang te kry – indien jy nie reeds geregistreerd is nie.

Deel die artikel

Méér artikels

Die violis LYNETTE DE JAGER het lankal reeds besef dat die lewe kort is en dat sy die beste moet maak van elke geleentheid wat ...

In vandag se samelewing begin portuurdruk reeds baie vroeg. Ons kinders begin gou agterkom dat ander kinders sekere goed op bepaalde maniere doen, en het. ...

Scroll to Top

Wen jou deel van R25 000 in samewerking met Voelgoed en Virseker!