Jy moet ook jouself kan vergewe

Jy moet ook jouself kan vergewe

Maar as ons ons sondes bely – Hy is getrou en regverdig, Hy vergewe ons ons sondes en reinig ons van alle ongeregtigheid.  

(1 Johannes 1:9) 

Ek het gesukkel om ander wat my te na gekom het, te vergewe, maar die een persoon wat ek net nie kon vergewe nie, was myself. Ek verdien elke stukkie hel, want ek het teen God se wil gegaan. Die Woord waarsku immers dat sonde skeiding bring tussen ons en God – daarom het Adam en Eva weggekruip. 

Van jongs af het ek lering ontvang in die Woord. Ná skool was Woordskool deel van die kursus by die Musiek-en-Dramaskool. Die Woord het skielik vir my ’n sweep geraak waarmee ek myself begin kasty het. Ja, Hy het my gered uit die mag van die dood, maar hoe raak ek ontslae van die skaamte en selfverwyt? 

Een Desembervakansie in die Kaap bel my jare lange hartsvriendin my. “Ons moet koffie.” Ons het mekaar lanklaas gesien. Sy kyk my stip in die oë en vra: “Hoe gaan dit werklik?” Soos gewoonlik haal ek die sweep uit en sê: “Die Here is goed ...

Teken aan

Meld aan indien jy reeds geregistreer is om die volledige artikel te sien.

Teken in

Teken gratis in om volledige artikel te lees indien jy nie reeds geregistreer is nie.

Deel die artikel

Méér artikels

Wat ons van Jesus weet en kan sê, getuig van Sy uniekheid. Wees met Jesus–eienskappe ’n rolmodel vir ander. Wie dit die minste verdien, word ...

Die wêreld het gesinne met sterk waardes nodig. Daarom is dit belangrik dat elke man (en vrou) elke oomblik in ooreenstemming leef met dit wat ...

Scroll to Top

Wen jou deel van R25 000 in samewerking met Voelgoed en Virseker!