Eet heerlik en gesond aan seekos
- Kook gesond
- Izelle Hoffman, leefstylsjef
Seekos is ’n gesonde opsie vir ’n maklike middag- of aandete, maar met die regte voorbereiding is dit ook ’n fynproewersmaaltyd.
Seekos is ‘n veelsydige lekkerny en is ’n treffer op sy eie of by pasta, op toebroodjies, in taco’s en roerbraai.
Vis is ’n uitstekende bron van goeie laevet- en laecholesterol-proteïene, vitamiene, minerale en omega 3-vetsure.
As jy seekos om gesondheidsredes kies, sal die gaarmaakproses en hoe dit voorgesit word, ’n belangrike oorweging wees.
Stokvis, kabeljou, koningklip en tongvis is laag in vet. Dit is raadsaam om altyd eerder die droë geroosterde opsie te bestel. Vra dat hulle nie meel gebruik nie, en geniet dit saam met slaai in plaas van rys of skyfies. Of oorweeg ’n sushi-voorgereg.
Registreer
Registreer (gratis) om volledige toegang te kry – indien jy nie reeds geregistreer is nie.
Deel die artikel
Méér artikels
Rou kakao is propvol nutriënte en is gewoonlik in die meeste gesondheidswinkels beskikbaar. Dit gee die liggaam ’n hupstoot en stel goedvoelhormone vry. Cacao en ...
Eiervrug is nie net ’n uitstekende bron van dieetvesel nie, dit is ryk aan voedingstowwe en laag in kalorieë. Die sonderlinge pers vrug is ’n ...